Skip to Main Content
menu

Raskere identifisering av tog i felten med RFID-etiketter

Eksempelstudie

RFID-etiketter

Togpassasjer- og godstransportører kan forbedre driftstiden på lokomotiv og vogner ved å enkelt identifisere togsammenstilling ved hjelp av RFID-etiketter og skannere.

Utfordring: Økt hastighet på togidentifisering

Kontroll av togsammenstilling i felten er i mange tilfeller fortsatt en manuell prosess som innebærer å finne og skrive ned vogneller delenumre som kan være vanskelige å lese. Økt hastighet på togidentifisering er viktig for å muliggjøre raskere reaktivt og proaktivt vedlikehold, noe som bidrar til å unngå forsinkelser for både passasjerer og gods.

Løsning: RFID-etiketter, håndholdte og faste skannere

Vogner, lokomotiver og delene på disse kan identifiseres med pålitelige og helt tilpasningsbare RFID-etiketter. Disse kan leveres i polyester som forblir festet og leselige i vanskelige miljøer og utendørs. Andre materialer er tilgjengelige for å tilby optimal pålitelighet i spesifikke sammenhenger.

Helt tilpasningsbare RFID-etiketter

Brady kan levere sine L-2588-26C UHF RFID-etiketter, som har en leserekkevidde på opptil 11 meter. L-2588-25B UHF RFID-etiketter på metall, som gir en leserekkevidde på 3 meter når de brukes på metalloverflater, er også tilgjengelige. Brady kan også levere HF eller NFC RFID-etiketter på metall som kun kan leses på nært hold.

rfid label

Raskere vedlikehold med RFID-etiketter og håndholdte skannere

RFID-etiketter kan gi alle vogner eller deler en unik, standardisert identifikator som kan leses av på avstand med en UHF RFID-skanner, eller på nært hold med en ny smarttelefon med NFC-funksjon. Identifikatoren kan kobles til selskapets ERP-system via en programvare for ressursadministrasjon. Dette gjør at vedlikeholdsteam kan få rask tilgang til et elements vedlikeholdshistorikk, kjørelengde, teknisk dokumentasjon, bestillingskode og annen informasjon de trenger for å jobbe raskt og godt.

Avstandsvarsler kan mottas via programvaren, slik at deler kan finnes enda raskere

Du kan unngå feil som oppstår i forbindelse med manuell kopiering av serienumre eller andre identifikatorer. Relevant dokumentasjon kan gjøres tilgjengelig umiddelbart på håndholdte skannere, og arbeid kan enkelt legges til i ressursens vedlikeholdshistorikk. Lignende ressurser med samme merke og modell, eller som produseres i samme parti, kan fremheves raskt for forutsigende vedlikehold. Informasjon om problemløsning kan bli enkelt tilgjengelig for andre vedlikeholdsteam, slik at de kan utføre vedlikehold enda raskere.

Skriv ut og programmer RFID-etiketter på anlegget ditt

RFID-etiketter kan fortsatt ha innhold som kan leses av mennesker, i tillegg til en datamatrisekode. Det finnes skrivere som kan skrive ut og programmere UHF RFIDetiketter eller HF NFC RFID-etiketter i én og samme prosess, hvor som helst.

Resultat: Raskere togidentifisering med RFID-etiketter og skannere

Vedlikeholdsteam trenger ikke lenger å visuelt sjekke et vogn- eller deleidentifikasjonsnummer for å identifisere togsammenstilling eller hvilken vogn eller lokomotiv som trenger service. Disse kan skannes på avstand, og all relevant informasjon om vedlikehold kan nås umiddelbart. Vedlikeholdsdata kan legges til i vognens vedlikeholdshistorikk, og lignende vogner kan markeres for effektivt forutsigende vedlikehold.