Skip to Main Content
menu

Svært effektiv frakt og installasjon av medisinsk utstyr med RFID

Eksempelstudie

RFID Smart merking

En maskinbygger kan få medisinsk utstyr fraktet og installert raskere med skreddersydde RFID-etiketter.

Utfordring: En stor økning i logistikkeffektivitet

En maskinbygger ønsket å øke kundeservicenivået og samtidig redusere kostnader. Selskapet trengte en partner som kunne hjelpe til med å implementere en løsning som støttet rask, komplett frakt av medisinsk utstyr, og som økte installasjonseffektiviteten på sykehus.

Løsning: Sporing av frakt og installasjon med skreddersydde RFID-etiketter

Sammen med en partner presenterte Brady en komplett og effektiv logistikkløsning basert på RFID.. Brady foreslo RFID-etiketter og skrivere med utskrift og programmering, og partneren vår foreslo tilpasset programvare og skannere.

Brady valgte sin L-2588-26B RFID-etikett og tilpasset størrelsen på hver etikett til ønsket A5-format. Et passende RFID-innlegg med opptil 10 meters avlesingsområde ble integrert, og hver etikett ble påført akryllim. Etikettene kan programmeres og skrives ut av kunden med RFID-utskrifts-ogprogrammeringsskrivere levert av Brady. Etikettene settes på alle komponentpakker med medisinsk utstyr når komponenten velges på lageret til maskinbyggeren. Siktlinje er derfor ikke lenger nødvendig for å identifisere alle komponentene, og identifisering kan derfor skje over større avstander.

RFID-skanneporter kontrollerer hver komponentpakke opp mot varelistene i kundens ERP-system. Feil komponenter filtreres enkelt ut, og systemet indikerer også manglende deler og bekrefter om en forsendelse er komplett.

rfid label
scanner

Ved ankomst hos sluttbrukeren eller andre punkter i logistikkjeden kontrolleres det enkelt om forsendelsen er komplett ved å gå rundt lastebilen med en RFID-skanner. Komponentpakkene lastes av mer effektivt fordi RFID-etikettene og den tilpassede programvaren tilbyr veiledning om hvor inneholdet skal plasseres. Dette gjør at installatørene effektivt kan organisere komponentpakkene mens de lastes av.

Via programvaren forteller også RFID-etiketten på hver pakke installatørene om riktig installasjonsrekkefølge. Avstandsvarsler bidrar også til å finne de minste komponentpakkene, slik at sykehusets nye medisinske utstyr kan komme i gang raskt og sikkert.

Resultater: Medisinsk utstyr driftsklart raskere med skreddersydde RFID-etiketter

Medisinsk utstyr kan nå gjøres driftsklart på sykehus raskere med RFID. Forbedret effektivitet starter med å bidra til komplette forsendelser av komponentpakker til medisinsk utstyr til hvilket som helst sykehus i verden. Installatører trenger ikke lenger å visuelt se hundrevis av komponentpakker. I stedet kan de bruke avstandsdeteksjon ved hjelp av tilpasset programvare og RFID-skannere samt RFID-etiketter som kan skrives ut på stedet.