SkipNavLinkText
menu

Svært effektiv frakt og installasjon av medisinsk utstyr med RFID

Eksempelstudie

RFID Smart merking

En maskinbygger kan få medisinsk utstyr fraktet og installert raskere med skreddersydde RFID-etiketter.

Utfordring: En stor økning i logistikkeffektivitet

En maskinbygger ønsket å øke kundeservicenivået og samtidig redusere kostnader. Selskapet trengte en partner som kunne hjelpe til med å implementere en løsning som støttet rask, komplett frakt av medisinsk utstyr, og som økte installasjonseffektiviteten på sykehus.

Løsning: Sporing av frakt og installasjon med skreddersydde RFID-etiketter

Sammen med en partner presenterte Brady en komplett og effektiv logistikkløsning basert på RFID.. Brady foreslo RFID-etiketter og skrivere med utskrift og programmering, og partneren vår foreslo tilpasset programvare og skannere.

Brady valgte sin L-2588-26B RFID-etikett og tilpasset størrelsen på hver etikett til ønsket A5-format. Et passende RFID-innlegg med opptil 10 meters avlesingsområde ble integrert, og hver etikett ble påført akryllim. Etikettene kan programmeres og skrives ut av kunden med RFID-utskrifts-ogprogrammeringsskrivere levert av Brady. Etikettene settes på alle komponentpakker med medisinsk utstyr når komponenten velges på lageret til maskinbyggeren. Siktlinje er derfor ikke lenger nødvendig for å identifisere alle komponentene, og identifisering kan derfor skje over større avstander.

RFID-skanneporter kontrollerer hver komponentpakke opp mot varelistene i kundens ERP-system. Feil komponenter filtreres enkelt ut, og systemet indikerer også manglende deler og bekrefter om en forsendelse er komplett.

rfid label
scanner

Ved ankomst hos sluttbrukeren eller andre punkter i logistikkjeden kontrolleres det enkelt om forsendelsen er komplett ved å gå rundt lastebilen med en RFID-skanner. Komponentpakkene lastes av mer effektivt fordi RFID-etikettene og den tilpassede programvaren tilbyr veiledning om hvor inneholdet skal plasseres. Dette gjør at installatørene effektivt kan organisere komponentpakkene mens de lastes av.

Via programvaren forteller også RFID-etiketten på hver pakke installatørene om riktig installasjonsrekkefølge. Avstandsvarsler bidrar også til å finne de minste komponentpakkene, slik at sykehusets nye medisinske utstyr kan komme i gang raskt og sikkert.

Resultater: Medisinsk utstyr driftsklart raskere med skreddersydde RFID-etiketter

Medisinsk utstyr kan nå gjøres driftsklart på sykehus raskere med RFID. Forbedret effektivitet starter med å bidra til komplette forsendelser av komponentpakker til medisinsk utstyr til hvilket som helst sykehus i verden. Installatører trenger ikke lenger å visuelt se hundrevis av komponentpakker. I stedet kan de bruke avstandsdeteksjon ved hjelp av tilpasset programvare og RFID-skannere samt RFID-etiketter som kan skrives ut på stedet.